De drie musketiers spreken af aan Theater De minne om via Moorsel naar de abdij van Affligem ne goeie trappist te gaan drinken. Aftrap om half 9,de communie gaat juist beginnen,zie. Onzen Hein is 2 dagen geleden geopereerd aan de schouder,maar is paraat. Zou de verdoving nog niet zijn uitgewerkt of is hij zo super gemotiveerd ? Fantastisch weertje.Tijdens de wandeling worden de ambtenaren, de zelfstandigen en de banken grondig doorgelicht…lachen geblazen! In het Kravaalbos vertelt Nonkel Hein spontaan de legende van ‘de klok va Mauzel’ en we kijken onze ogen bewonderend uit op het hoogste punt van Mauzel (79 m!). En de gids ,hij ploegde voort. Dit smaakt naar meer. Ik klop van contentement een paar keer op Hein zijn schouder en merk het te laat op. Hij doorstaat de pijn… ’t is zo gezellig dat we afspreken dat ieder om de beurt een route plant en zorgt voor sappige verhalen.Els, Krista en de kids komen ons ophalen aan de abdij. Een goei portie beenhesp of een slaatje in ons kas slaan en dan naar huis…en een kremmeken ? Jan en Dirk beslissen op het laatste moment om nog te voet terug naar Baardegem statie te trekken (de beenhesp en de pasta moeten er terug af!). We hebben nog wat reserve. Er wordt afgeklokt op 29,8 km.
Volgende afspraak op 09 mei. Benieuwd naar waar, Jan organiseert. De vrouwtjes komen ons ’s middags terug gezelschap houden. Els schiet ’s avonds terug in gang met een deugddoende beenmassage… lekkel. Bij Hein en Jan hoogstwaarschijnlijk hetzelfde. Nu voorbereiden op 9 mei.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.