40,5 km. Dat heb ik vandaag gestapt. Ben best fier op mezelf. Niet te veel meegemaakt, hele dag alleen gestapt. Deed ook eens deugd. Ben nu in Burgos. Vanmorgen vertrokken om 6.15u. Niet veel gerust, gewoon 2 x gestopt om een ontbijt (2x) te eten. Om 15u10 in de gietende regen aangekomen in Burgos. Alle Albergues waren volzet! Toen ik aan de receptie van de municipal zei dat ik ook de grond wel wou slapen zeiden ze dat dat niet kon. Ze gaven me een plannetje van Burgos en ik kon op zoek. Het is dus een fabeltje dat ze altijd een plaats zoeken…Andere Albergues ook completo! Met dat reserveren altijd ????. Een pension gevonden. 26 euro voor een kamertje. Proper,rustig .Best ok!  Uiteindelijk een grote verademing. Wat een rust en eindelijk wat privacy. En een bed zonder snurkers (allez dat denk ik toch????)! Het leven lacht me toe. Een mens kan toch gelukkig zijn met kleine dingen. Fysiek relatief ok. Voel het wel goed maar wat wil je, dit heb ik nog nooit gedaan- bijna 41 km met zware rugzak in moeilijk landschap. De ervaringen van de dodentochten kwamen vandaag wel van pas. Morgen probeer ik terug 25 km te doen. O,ja. Deze nacht is de site uitgevallen en de foto’s zijn weg,mijn webmaster Jolien (wat een hulp!!)werkt eraan,dus we hopen het terug goed te krijgen. Ik ben te moe om veel te pennen,sorry hiervoor. Sloppel.

Dit moet ik zeker ook wel kwijt: gisteren ook mijn eerste Belg ontmoet: Honoré uit Geraarsbergen, afkomstig van Merchtem! Heeft problemen met de voeten en werd verzorgd door twee behulpzame Nederlandse dames Jita en Martha. Ze hebben hem verpleegd, was ook nodig, voeten lagen helemaal open. We hebben ’s avonds samen met ons 4 gegeten. Konden we nog eens Nederlands praten. Jita en Martha wisten van Achilles en gaven me de goede raad te luisteren naar mijn lichaam als ze hoorden dat ik van plan was om 40 km te doen. Ze hebben gelijk en ik heb ook geluisterd. Ze kunnen gerust zijn, het ging prima. Bedankt voor de zorgen, Jita en Martha. Toffe madammen Het ga je goed, Honoré. Coole gast.

2 thoughts to “Donderdag 11 mei – bijna marathonman!

 • Bart

  Knap!

  Beantwoorden
 • Anoniem

  Dag Dirk!

  Met heel veel plezier lees ik je dagboek! Je kan tof schrijven (het doet me watertanden)! Geniet nog van je tocht en heel veel succes met Achilles! Groetjes, Anke (dochter van Riet)

  Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.