Vandaag bijna 32 km achter de kiezen. Goede nachtrust gehad in een prima Albergue. Ik zat wat achter op schema dus ik zou dit vandaag inhalen. Moeilijke en saaie tocht: lange rechte grindpaden zonder beschutting en geen dorpen, 17 km zonder dorpen, dus water meenemen was de boodschap. Het weerbericht geeft 24 graden en zon. Dus dit kon wel hard worden. En dat gebeurde ook, het leek wel een kleine dodentocht: fysiek hard, lange wegen, ik zag vele lijken wandelen -niet voldoende voorbereid. Mijn ervaring vanuit de dodentocht kon ik vandaag goed gebruiken. Uithouding, de moed niet verliezen en ‘voldoende’ snelheid halen. Het lukte allemaal! Ik haalde een verbazend hoge snelheid (5,5km/u) en dit met een rugzak ! Fijn om te ervaren… Mijn doel was Terradillios de los templarios, 3 km na het officiële eindpunt en 31,5 km van mijn vertrekpunt. And i did it! Ik vind er een fantastische moderne Albergue en ik krijg er voor 10 euro een kamer van 3 met douche en badkamer inbegrepen. Ik kan mijn ogen niet geloven, geen algemene douches en toiletten deze keer. Toch een beetje de max, een mens kan toch met weinig gelukkig zijn 😁. Dit leert de camino mij wel: geniet van wat je hebt,alles extra is mooi meegenomen. Deze plaats is ook op exact de helft van afstand tussen St Jean Pied de Port en Santiago: nog 396 km.

Mooi moment om enkele cijfers op jullie los te laten: 396 km gewandeld, 0 km bus gepakt, 3 km taxi genomen(eerste dag), 396 km rugzak gedragen, 1 blein,1,7 kg rugzakgewicht geloosd, 4,2 kg lichaamsgewicht kwijt, 608.221 stappen, gemiddeld dagverlies 2128 calorieën , 24 internationale vrienden gemaakt, tientallen roenkers, 12 keer met de hand gewassen, 536 individuele volgers op de blog, 2 goede doelen, 1 vrouw en 3 kinderen die ik erg mis, 15 bergen beklommen, ontelbare heuvels, 15 keer Spaanse Peregrino menu’s gegeten, 27 bananen, 11 flessen wijn gedeeld, 2 zere achillespezen, 1 tube ibuprofenzalf, 1 tube zalf voor mijn voeten…

Ik moest springen of ik was er geweest

 

 

 • Eric en Marinette

  Awel Awel is medat nen boterham.Man man goed hé!
  Je bent het nu gewend…ook Els en de kinderen missen,t komt wel goed(Eric miste mij ook maar bij thuiskomst maak je dit zalig goed ,kan er van meespreken(Marinette)opnieuw verliefd!!! En wat je dan meemaakt wil je niet weten.Dus Dirk ,alles wat je nu opspaart!!!Wij beiden wensen je nog een buon camino ,elke dag wat stappen dichterbij.Salutos,Ericos Marinettos.👍

  Beantwoorden
  • Els

   Dank u, Marinette, dat helpt mij om de moed er in te houden. 🙂

   Beantwoorden
   • Marinette

    Beste Els,’t is teen en tander hé!
    Mannen hebben dat nodig,zich eens lostrekken!
    ’t Is goed voor hun ego en zoals Dirk schrijft,nu beseft hij hoeveel jij voor hem betekent,koester deze gedachte,smijt je in je werk en weet dat je lieverd er binnenkort weer voor jou is.Veel moed en heel veel liefde om deze periode door te komen.Knuffel van iemand die dit ook meemaakte.Marinette

    Beantwoorden
 • Ruben Meert

  Dag Dirk!

  Amai, ik ben onder de indruk van uw vorderingsplan: al goed geaffesseerd. Ik hoop van uw stuk Marseille-zeep hetzelfde!

  Mochten vreemde, onbekende insecten of andere beesten uw pelgrimpad dwarsen, geef gerust een seintje…

  Korrozzje!

  Ruben

  Beantwoorden
  • Dirk Lissens

   Beste Ruben,
   Een beetje laat maar toch. Marseillezeep is nog nie op ,maar ik mag nog gezien worden. By the way: welke roofvogel komt het meest voor in de Montes de Leon. Het lijken gieren te zijn- monniksgieren? Laat je kennis maar komen.😀Groetjes en merci voor de reactie.

   Beantwoorden
 • moe

  Amaai Dirk uw opsommingen zijn de moeite waard!!
  Spannend om dit elke dag te lezen op uw blog, en ik heb de indruk dat het nog lukt.
  Bedankt voor uw bericht voor mijn verjaardag vanuit het gebergte in Spanje
  knuffel
  moe

  Beantwoorden
 • Demarest marc

  Hoeveel km sinds Bayonne ,combien de km depuis Bayonne??? Volgens houden, tient bon DIRK

  Beantwoorden
 • Olly

  Ola Dirko ,
  Felicidad !! Estas en la mitad… y ahora la otra mitad !
  Buena suerte ! 🙂 lly.

  Beantwoorden
 • Jan Jacobs

  Beste Dirk, Leuk om je belevenissen te kunnen volgen, het halfwegpunt al voorbij zeg! Sterke prestatie, je gaat nog een echte sportman worden, wie had dat ooit gedacht! Het thuisfront is terecht fier op jou. Sponsoring heb je dus echt wel verdiend. Wanneer wordt je reisboek trouwens uitgegeven? sportief gegroet en de wind vanachter! Jan Jacobs

  Beantwoorden
 • Katrien Menschaert

  Proficiat! Halverwege en nog zoveel energie over om te schrijven over je avontuur. Hoe hou je het vol?? Hopelijk kom je nog wat fijne mensen,herbergen en een hoop bananen tegen. Toi, toi!

  Beantwoorden
 • Francesco

  My relatives all the time say that I am wasting my time here at net,
  however I know I am getting experience everyday by
  reading thes good posts.

  Beantwoorden
 • Auto glass Replacements

  An impressive share! I have just forwarded this onto a co-worker who was doing a little homework
  on this. And he actually bought me breakfast due to the fact that
  I stumbled upon it for him… lol. So allow me to
  reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending time to
  talk about this issue here on your site.

  Beantwoorden

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.