Ik blijf in Ponferrada en zal een rustdag nemen- zoals in de koers ????. De wonden likken, verzorgen dit gecombineerd met een toeristische dag in het Ponferrada van de Tempeliers. 31 graden, dan blijf je beter wat op je gemak????. Toch geen schande, meen ik. Ook zal dit voor Jan beter zijn zodat hij een dag meer kan meestappen.Hij landt vrijdag in Santiago en komt me tegen. Zal voor mij tof zijn dat ik voor een week nog eens Lebbeeks en Biggenaats kan klappen in plaats van al die vreemde talen.

Ontbeten (buen!) in het hostalletje, tekst blog gemaakt, het Castillo bezocht (alle musea en kastelen zijn vandaag gratis- is woensdag!????) en onder de indruk. Die Tempeliers dat waren nogal straffe gasten.. tot de Filips van Frankrijk ze uitroeide. Rustig een ensalada de mare gegeten (probeer wat gezond te blijven!). Gewandeld, naar de Farmacia wat voltaren gehaald voor schouder en stijve kuiten, iets gedronken aan een bar. 32 graden, ’t is puffen, ben blij dat ik niet op de baan ben. Morgen terug korte route om Jan de kans te geven zijn berg O’cebreiro te doen????. Hasta la vista. Veel succes aan de fietsers van de 1000 km…

Alle steun voor mijn twee fantastische doelen is nog meer dan welkom. Men zegge het voort. Alle info elders op de site! Alvast bedankt voor zij die mij mentaal steunen door een gift over te maken. Muchas gracias!!!!

 

 

Een winkel vol lokale lekkernijen…te zwaar om mee te nemen
Ik ziit in het moderne deel van de stad…eens iets anders
Prachtig castillo!

32 graden om 15u29

De originele zegels van de paus en koning Filips -de veroordeling tot de brandstapel van de grootmeester van de tempeliers
Wereldvermaarde bibliotheek uit de Middeleeuwen
Spanje in de 14e eeuw

 

2 thoughts to “Woensdag 24 mei – rustdag in Ponferadda

 • moe

  Groot gelijk heb je Dirk om en dag te rusten en te genieten van uw verblijf daar.
  Daarna samen met Jan kan het met het gezelschap van uw broer alleen maar beter gaan!!! jullie zijn toch twee handen op één buik. Nu kan ik jullie alle twee volgen de komende dagen!!!!
  Bezorgde maar trotste

  moe

  Beantwoorden
 • Olly

  Ola Dirko,
  Tof om elke dag een nieuw verhaal te lezen… t’zal een leuke ervaring zijn om samen met je broer te eindigen ! Eindelijk heb je de spaanse zon eens tot hier gestuurd 😉 Go for it !! Olly.

  Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.